cloche

cloche

bronze

Inscriptions

inscription, date, marque de fondeur

Précisions sur l’inscription

Inscription : + DEO MAGNO AETERNO ET DD MARIAE ET LAZARO PATRONIS FILZIEHAN DECANVS G DE DENESVRE C BOVRELIER A GOVREAV P SEGVENOT P GVERIN M DE DEVESVRE L COLAS. Inscription : G FILZIEHAN I DROVLHET D BOVRELIER A GOVREAV CANONICI VOVEVNT ET SOLVERVNT DETRACTIS EX PENSIONE ANNVA PECVNIIS AD HOC OPVS PIVM NECESSARIIS CVM NON HABERENT. Inscription, date : IN AERARIO PVB. 16Z6 AVE MARIA INITIATIONIS ARBITRI D D P FILZIEHAN G PIROT N COLAS L RAVDOT IN AVALONE QVATVORVIRI D F FILZIEHAN APVD AVALONENSES IN. Inscription : PRAEFECTVRA CRIMINALI PRAEPOSITVS DNA I FILZIEHAN SVPERSTES CONIVX ILLVSTRISS I MASSOT IN SVMMO SENATV BVRGVNDIAE SENTATORIS. Marque de fondeur : I DVBOYS DICT MABLE ET C BOMBON MONT FAICT.

propriété de la commune (?)

Nature de la protection MH