cloche

Cloche

Clocher

Fonderie de cloches

Bronze

Inscription (latin), date

Précisions sur l'inscription

Inscription (latin) : Deo (...) max virginique marie (...) honor et Gloria de coelo (...) data est virtus populum ad deum (...) (1ère ligne) Fulguris demonis hostiles (...) pellendi aeris in temperiem arcendi fructus que terrae salv (2e ligne) andi et ides per (...) Baltaiorem de Rostamy prioratus Sti Petri de Pommeriis nobil priorem el illustrem dnam Claude Montiornai a So Pulgio barbe Brunard (...) nuncapatores Maria SA (3e ligne) Evans terrae fructus nomta fui simpli meorum eivium urb Ste Germani (...) restaurata mense Junis an dni 1645 (4e ligne) (le tout en capitales romaines). Inscription (latin) : Sebastianus Raiat procurator regius eiusdem civitatis hoc sacellum campaniorumque restaurari curavit (plus bas).