plaque funéraire de la famille de Massia

Plaque funéraire

Sculpture, marbrerie

Marbre

H = 64 ; la = 112 (Dimensions de la plaque) ; Dimensions des armoiries : h = 56, la = 89

Inscription (gravée, latin), date, armoiries (gravées)

Précisions sur l'inscription

Inscription (gravée, latin) : IN HOC SACELLO LACENT DOMINI DOMINI NOBILISSIMI UIRI D. GUILLELMUS DE MASSIA. NOM. II. AEQUES CO MARCHUS DE SALELES PRAESES GENERALIS FRANCIAE QUAESTOR IN MONTISPESSULANI CURIA, NATUS NOBILIS GUILLELMI DE MASSIA COMARCHI DE SALELES QVAESTORIS OCCITANIAE D. GUILLELMUS DE MASSIA. NOM. III AEQVES COMARCHUS DE SALELES REGIUS CONSILIARIUS IN EJUS CONSILIIS PRAESES DIADEMATUS AMPLISSIMUS ET CUSTOS SIGNATORUM REGIORUM IN SUPREMO RUSCINONENSI CONCILIO D. GUILLELMUS DE MASSIA NOM IV AEQVES COMARCHUS DE SALELES SENATOR IN CURIA SUPREMA RUSCINONENSI ET NOBILISSIMA NEC NON MAXIME PIA DOMINA DOMINA MARIA CHRISTINA DEIDE DE MAGNI SPONSA DOMINI ILLUSTRISSIMI JOSEPHI GUILLELMI FRANCISCI DE MASSIA AEQUITIS MARCHIONIS DE SALELES REGIS CONCILIARII IN DICTO CONSILIO QUI HOC MONUMENTO PIETATIS SUAE ET UENERATIONIS TESTIMONIA ERGA RARENTES NEC NON ERGA SPONSAM CHARISSIMAM AMORIS DEBITI POSTERIS SUIS SIGNA DEDIT. MDCCLI (20 lignes). Armoiries (gravées) : sous une couronne de marquis, deux écus ayant pour support deux lions (au dessus de l'inscription).